luni, 1 septembrie 2008

Nu mai stie lumea cum sa se revolte ca sa se simta cat mai libera

De cand am intrat in Uniunea Europeana, parca ne prostim mai tare in incercarea noastra de a fi cat mai democrati. Intai au tipat oamenii ca "de ce sa fie icoane in scoli?", acuma ca "de ce sa se studieze religia in scoli?" si mai ramane sa zica "de ce sa fie Biserica?". Eu nu inteleg ce nu le convine oamenilor astora. Le-a dat cineva peste mana daca au vrut sa-si puna semnele religiei lor in scoli? Nu. Daca ei nu au vrut sa-si puna, asta nu ne obliga si pe noi sa nu vrem.
In scoli se studiaza istoria religiilor, nu religie ortodoxa, deci ar trebui sa fie impacati toti. Nu le pune nimeni note pe cat sunt de credinciosi, ci pe cat stiu despre toate religiile. Da, e adevarat ca nu pasioneaza pe toata lumea studiul religiilor, dar nici cu desenul si cu muzica nu se omoara nimeni, dar cu toate astea nimeni nu zice sa se scoata muzica si desenul.
Acum o ora am primit un mail pe grup care zicea ceva de genu "stop indoctrinarii religioase, opriti abuzurile din invatamantul romanesc, asa ceva nu se poate, vai, vai". Ma de de-o-ncolo, cum vine asta? E abuz ca se studiaza religia? Dar ca elevii invata in conditii mizere ce e? Dar ca invata multe alte materii complet nefolositoare, ce e? Sa nu mai zic de violenta in scoli.
Pana mea, astia au pornit o campanie de indoctrinare impotriva religiei. Niste tampiti. N-ai cu cine, domne!

3 comentarii:

Iribiri spunea...

Adevarul e ca am invatat despre istoria muzicii si nu ne-a pus note pe cum cantam. E o chestie de bun simt sa stii cate ceva despre religiile din lumea asta. De multe ori disciplina asta e prezentata foarte subiectiv si poate lumea nu intelege clar despre ce e vorba. Cand faceam eu religia cei care nu erau ortodocsi plecau acasa.

Mishu spunea...

Si eu m-am enervat, si am zeci de motive pentru care religia e ok inn scoli....dar poate iar starnesc circuri :)))

Mario spunea...

in scoli nu se studiaza istoria religiilor ci religia ortodoxa pt ca altfel nu ne'am fi inchinat la inceputul orei de religie ;)